Na přípravu budete potřebovat:
Na 3 koláčky o průměru 12cm ( nebo jedna menší koláčová forma ):
1/2 listového těsta ( popř. křehkého )
cca 1/2 velkého bílého jogurt
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1PL cukru
rebarbora
jahody
1PL cukru
snítka meduňky nebo máty
1/2 listového těsta ( popř. křehkého )
cca 1/2 velkého bílého jogurt
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1PL cukru
rebarbora
jahody
1PL cukru
snítka meduňky nebo máty
Postup přípravy receptu:
Listové těsto vyválíme dotenka a vyložíme jím formičky až po okraj.
Rebarboru nakrájíme na kousky ( já ji neloupu, ale kdo chce a je zvyklý, oloupe ), vložíme spolu s cukrem a meduňkou do kastrůlku, přidáme cca 3PL vody a provaříme. Nesmí se nám rozpadnout na kaši. Nakonec vhodíme pokrájené jahody a odstavíme. Necháme vychladnout.
Jogurt vymícháme s cukrem, vejcem a citronovou kůrou dohladka a dáme na listové těsto. Vrstva nesmí být příliš vysoká, pečením trochu nabyde, tak aby se tam vešla ještě navrch rebarbora s jahodami. Vložíme do trouby rozpálené na 180C a upečeme. Těsto na dně můžeme propíchat lehce vidličkou, aby se nevydouvalo.
Upečené vyjmeme a poklademe ještě teplé směsí rebarbory a jahod. Necháme zcela vychladnout a nejlépe vychladíme ještě v lednici.
Rebarboru nakrájíme na kousky ( já ji neloupu, ale kdo chce a je zvyklý, oloupe ), vložíme spolu s cukrem a meduňkou do kastrůlku, přidáme cca 3PL vody a provaříme. Nesmí se nám rozpadnout na kaši. Nakonec vhodíme pokrájené jahody a odstavíme. Necháme vychladnout.
Jogurt vymícháme s cukrem, vejcem a citronovou kůrou dohladka a dáme na listové těsto. Vrstva nesmí být příliš vysoká, pečením trochu nabyde, tak aby se tam vešla ještě navrch rebarbora s jahodami. Vložíme do trouby rozpálené na 180C a upečeme. Těsto na dně můžeme propíchat lehce vidličkou, aby se nevydouvalo.
Upečené vyjmeme a poklademe ještě teplé směsí rebarbory a jahod. Necháme zcela vychladnout a nejlépe vychladíme ještě v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat