neděle 11. května 2014

Křidélka ve sladkokyselé omáčce


Na přípravu budete potřebovat:

12 ks kuřecích křidélek
sůl
pálivá mletá červená paprika ( může být i sladká)
olej

Na omáčku:
5 velkých PL kečupu
1 PL rajčatového protlaku
1 PL rýžového nebo vinného octa
1 PL sójové omáčky nebo worcesteru
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
1 malá mrkev
1 šalotka
1 stroužek česneku
asi 1cm čerstvého zázvoru
cukr
1/2 PL solamylu 

Postup přípravy receptu:

Křidélka dáme do pekáčku, zastříkneme olejem, poprášíme paprikou a promícháme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200C asi na 20 minut. 


Mezitím připravíme omáčku. Kečup, protlak, ocet, sójovou omáčku a solamyl smícháme v misce. Na trošku oleje dáme na jemno pokrájenou šalotku, česnek, zázvor, nahrubo nastrouhanou mrkev a na malé kostičky nakrájené papriky. Vše asi 5 minut promícháváme a opékáme. Poté přilijeme omáčku a smícháme se zeleninou, dosladíme cukrem, popř. dokyselíme octem. Odstavíme. 


Troubu po asi 20 minutách pečení přepneme na gril a křidélka z obou stran pěkně vypečeme. Pak smícháme horké s omáčkou, pořádně křidélka obalíme a podáváme s rýží. 




Žádné komentáře:

Okomentovat