Na přípravu budete potřebovat:
12 ks kuřecích křidélek
sůl
pálivá mletá červená paprika ( může být i sladká)
olej
Na omáčku:
5 velkých PL kečupu
1 PL rajčatového protlaku
1 PL rýžového nebo vinného octa
1 PL sójové omáčky nebo worcesteru
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
1 malá mrkev
1 šalotka
1 stroužek česneku
asi 1cm čerstvého zázvoru
cukr
1/2 PL solamylu
sůl
pálivá mletá červená paprika ( může být i sladká)
olej
Na omáčku:
5 velkých PL kečupu
1 PL rajčatového protlaku
1 PL rýžového nebo vinného octa
1 PL sójové omáčky nebo worcesteru
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
1 malá mrkev
1 šalotka
1 stroužek česneku
asi 1cm čerstvého zázvoru
cukr
1/2 PL solamylu
Postup přípravy receptu:
Křidélka dáme do pekáčku, zastříkneme olejem, poprášíme
paprikou a promícháme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200C asi na 20
minut.
Mezitím připravíme omáčku. Kečup, protlak, ocet, sójovou omáčku a
solamyl smícháme v misce. Na trošku oleje dáme na jemno pokrájenou
šalotku, česnek, zázvor, nahrubo nastrouhanou mrkev a na malé kostičky
nakrájené papriky. Vše asi 5 minut promícháváme a opékáme. Poté
přilijeme omáčku a smícháme se zeleninou, dosladíme cukrem, popř.
dokyselíme octem. Odstavíme.
Troubu po asi 20 minutách pečení přepneme
na gril a křidélka z obou stran pěkně vypečeme. Pak smícháme horké s
omáčkou, pořádně křidélka obalíme a podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat