neděle 18. května 2014

Karamelové košíčky


Na přípravu budete potřebovat:

Na těsto:
250g hladké mouky
50g moučkového cukru
1 sáček vanikového cukru
140g másla
2 žloutky

Na krém:
1 plechovka Salka
140g másla

+ čokoládová poleva a mandle 

Postup přípravy receptu:

Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici. Salko na krém dáme na 2,5 hodiny v zavřené plechovce vařit při mírném varu. Poté ho necháme vychladnout a vmícháme do něj změklé máslo. Vyšleháme do hladkého krému.


Těsto tence vmáčkneme do formiček na košíčky a pečeme v troubě na 170C dorůžova. Ihned je vyklepneme a necháme vychladnout. Vychladlé košíčky plníme karamelovým krémem, ozdobíme rozehřátou čokoládou a mandlí. Necháme uležet.




Žádné komentáře:

Okomentovat