Na přípravu budete potřebovat:
Na těsto:
250g hladké mouky
50g moučkového cukru
1 sáček vanikového cukru
140g másla
2 žloutky
Na krém:
1 plechovka Salka
140g másla
+ čokoládová poleva a mandle
250g hladké mouky
50g moučkového cukru
1 sáček vanikového cukru
140g másla
2 žloutky
Na krém:
1 plechovka Salka
140g másla
+ čokoládová poleva a mandle
Postup přípravy receptu:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme uležet
alespoň půl hodiny v lednici.
Salko na krém dáme na 2,5 hodiny v zavřené plechovce vařit při mírném
varu. Poté ho necháme vychladnout a vmícháme do něj změklé máslo.
Vyšleháme do hladkého krému.
Těsto tence vmáčkneme do formiček na košíčky a pečeme v troubě na 170C dorůžova. Ihned je vyklepneme a necháme vychladnout.
Vychladlé košíčky plníme karamelovým krémem, ozdobíme rozehřátou čokoládou a mandlí. Necháme uležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat