čtvrtek 1. května 2014

Vydatná fazolková polévka


Na přípravu budete potřebovat:

400g zelených fazolek
3 velké brambory
150g uzeného masa nebo slaniny
1 cibule
1 zakysané smetana
1 smetana na vaření ( nebo vynecháme a dáme 2 zakysané smetany)
1,5l vývaru ( možno uzeného)
máslová jíška na zahuštění ( cca 2PL)
sůl
kousek másla nebo trochu oleje 

Postup přípravy receptu:

Najemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme vývarem. Nejdříve přidáme do polévky brambory nakrájené na kostičky, osolíme a jakmile začnou měknout, přihodíme pokrájené fazolky. Vaříme ještě cca 10 minut. Nakonec vmícháme smetany pokojové teploty, zahustíme jíškou a provaříme. Dochutíme, pokud použijeme zakysané smetany, lžičkou cukru. Kdo má rád kopr, určitě bude v polévce chutnat. 




Žádné komentáře:

Okomentovat