Na přípravu budete potřebovat:
400g zelených fazolek
3 velké brambory
150g uzeného masa nebo slaniny
1 cibule
1 zakysané smetana
1 smetana na vaření ( nebo vynecháme a dáme 2 zakysané smetany)
1,5l vývaru ( možno uzeného)
máslová jíška na zahuštění ( cca 2PL)
sůl
kousek másla nebo trochu oleje
3 velké brambory
150g uzeného masa nebo slaniny
1 cibule
1 zakysané smetana
1 smetana na vaření ( nebo vynecháme a dáme 2 zakysané smetany)
1,5l vývaru ( možno uzeného)
máslová jíška na zahuštění ( cca 2PL)
sůl
kousek másla nebo trochu oleje
Postup přípravy receptu:
Najemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo
oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme
vývarem. Nejdříve přidáme do polévky brambory nakrájené na kostičky,
osolíme a jakmile začnou měknout, přihodíme pokrájené fazolky. Vaříme
ještě cca 10 minut. Nakonec vmícháme smetany pokojové teploty, zahustíme
jíškou a provaříme. Dochutíme, pokud použijeme zakysané smetany,
lžičkou cukru. Kdo má rád kopr, určitě bude v polévce chutnat.
Žádné komentáře:
Okomentovat