středa 28. května 2014

Palačinky s houbami zapečené s omáčkou Mornay ( Ficelle Picarde )


Na přípravu budete potřebovat:

 
Na palačinky:
250ml mléka
125g hladké mouky
2PL rozpuštěného másla
2 vejce
sůl

Náplň:
čerstvé houby ( lesní směs, žampiony nebo hlíva ...)
jarní cibulky
1 cibule
plátky šunky
kousek másla
pepř
sůl

Na omáčku Mornay:
hladká mouka
mléko
tvrdý sýr ( měl by být gruyér, použila jsem nějaký zrající švýcarský sýr dovezený sousedy :-) )
créme fraiche
2 žloutky
muškátový oříšek
pepř 
sůl 

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravíme těsto na palačinky, které necháme půl hodiny odpočinout. Poté upečeme palačinky.
Na náplň nakrájíme jarní cibulky, bílou část a na másle je zpěníme, přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a necháme podusit. Nakonec vsypeme zelenou část cibulek. Dáme zchladnout.
V pánvi rozpálíme máslo, zasypeme hladkou moukou, umícháme světlou jíšku a zalijeme mlékem. Mícháme, dokud se hrudky nerozpustí. Bešamel okořeníme a odstavíme. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru, créme fraiche, ochutnáme, osolíme a přimícháme žloutky.
Na palačinky položíme plátky šunky a směs hub, srolujeme a vložíme do zapékací misky. 


Přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru a zapečeme v troubě dozlatova. 





Žádné komentáře:

Okomentovat