úterý 13. května 2014

Vinuté roštěnky


Na přípravu budete potřebovat:
 
4 roštěnky
1 velká cibule
1 sladká smetana
1PL worcesteru
1PL dijónské hořčice
olej
sůl
hovězí vývar

Na náplň:
2cm másla
5dkg slaniny
2KL sardelové pasty
1PL kaparů
1 sladkokyselá okurka (já dala ještě 2 kolečka mrkve z okurek)
kousek cibule
1 stroužek česneku
zelená petrželka 

Postup přípravy receptu:

Maso naklepeme, osolíme. Na náplň utřeme máslo se sardelovou pastou, ostatní drobně nasekáme, česnek prolisujeme a vymícháme na pastu. Pastou potřeme maso, svineme do závitků, zpevníme provázkem a zprudka opečeme na oleji ze všech stran do hněda. 


Závitky vyjmeme a do výpeku dáme pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět a vrátíme závitky zpět. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Závitky opět vyjmeme a odstraníme provázky,výpek zaprášíme moukou, rozmícháme a zalijeme smetanou, přimícháme hořčici, worcester a necháme ještě řádně provařit. Vrátíme závitky do omáčky a prohřejeme. 




Žádné komentáře:

Okomentovat