Na přípravu budete potřebovat:
300g mléčné telecí kýty
1PL kaparů ( já už měla pouze ty na fotce, to jsou plody)
4 listy šalvěje
1PL citronové šťávy nebo 2PL suchého bílého vína
150ml vývaru
100ml smetany na vaření
2 menší stroužky česneku
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
kousek másla + trochu oleje
zelená petrželka
hladká mouka na obalení masa
sůl, čerstvě drcený pepř
1PL kaparů ( já už měla pouze ty na fotce, to jsou plody)
4 listy šalvěje
1PL citronové šťávy nebo 2PL suchého bílého vína
150ml vývaru
100ml smetany na vaření
2 menší stroužky česneku
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
kousek másla + trochu oleje
zelená petrželka
hladká mouka na obalení masa
sůl, čerstvě drcený pepř
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme.
Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a
přebytky oklepeme.
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme a udržujeme teplé.
Do pánve vhodíme na plátky nakrájený česnek, zalijeme šťávou z citronu nebo vínem, přidáme vývar, šalvěj, posekané kapary a citronovou kůru. Necháme zredukovat, poté přilijeme smetanu a zjemníme máslem. Provaříme, dochutíme a přihodíme posekanou petrželku. Vyjmeme listy šalvěje, maso v omáčce prohřejeme a podáváme.
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme a udržujeme teplé.
Do pánve vhodíme na plátky nakrájený česnek, zalijeme šťávou z citronu nebo vínem, přidáme vývar, šalvěj, posekané kapary a citronovou kůru. Necháme zredukovat, poté přilijeme smetanu a zjemníme máslem. Provaříme, dochutíme a přihodíme posekanou petrželku. Vyjmeme listy šalvěje, maso v omáčce prohřejeme a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat