středa 21. května 2014

Asijská kachní prsa


Na přípravu budete potřebovat:

kachní prsa s kůží bez kosti
koření pěti vůní
citrónová tráva
mrkev
cuketa
bílé hlávkové zelí
červená paprika
houby houževnatec nebo jidášovo ucho
česnek
sójová omáčka
rybí omáčka
sezamový olej
rýžový nebo jiný rostlinný olej
sůl
škrob 


Postup přípravy receptu:


Kůži na mase nařežeme do mřížky (nemusíme), osolíme, okořeníme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. 


Mezitím na rozpáleném oleji (ne sezamovém) opečeme pokrájenou zeleninu s houbami, kterou mícháme cca 8 - 10 minut na skus, přidáme posekaný česnek a zalijeme sójovou a rybí omáčkou rozmíchanou se škrobem. Ochutíme sezamovým olejem, popř. dosolíme.
Maso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů a nasucho opékáme do hněda a pak obrátíme a opečeme i z druhé strany. Poté vložíme na pekáčku do rozpálené trouby na 200°C a pečeme ještě 15 minut. Kůži necháme opéct dokřupava. V některých asijských restauracích ještě maso nakonec vloží na minutku osmažit do vyšší vrstvy oleje, aby kůže pěkně křupala.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme na zelenině s rýží nebo nudlemi. 




Žádné komentáře:

Okomentovat