Na přípravu budete potřebovat:
150g bulguru
500g mleté vepřové plece
1 vejce
2 řapíky celeru
2 jarní cibulky
1KL římského kmínu
2KL saturejky
2KL rozmarýnu ( lze použít popř. gyros koření)
1PL worcesteru
2PL strouhanky
sůl, pepř
500g mleté vepřové plece
1 vejce
2 řapíky celeru
2 jarní cibulky
1KL římského kmínu
2KL saturejky
2KL rozmarýnu ( lze použít popř. gyros koření)
1PL worcesteru
2PL strouhanky
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.
Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme. Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit. Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem, upéct v troubě a nebo grilovat.
Jako přílohu lze použít třeba kuskusový salát,
zeleninový salát, tzatziky nebo klasicky bramborové variace, popř.
arabský chléb.Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme. Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit. Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem, upéct v troubě a nebo grilovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat