úterý 20. května 2014

Tyrolské Gröstl


Na přípravu budete potřebovat:


Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků

brambory uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky
cibule ( čím více, tím lépe )
tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená )
vejce
pepř, sůl
olej 

Postup přípravy receptu:
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce ( volská oka), která při servírování položíme na brambory. 

Poznámka:
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.



2 komentáře: