Na přípravu budete potřebovat:
Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků
brambory uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky
cibule ( čím více, tím lépe )
tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená )
vejce
pepř, sůl
olej
brambory uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky
cibule ( čím více, tím lépe )
tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená )
vejce
pepř, sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky,
když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku
restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme.
Mezitím ještě připravíme sázená vejce ( volská oka), která při
servírování položíme na brambory.
Poznámka:
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích
v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha
obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde
přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá,
a mně nejvíc chutnající, varianta.
Skvělé, Andreo, to se jen směje!!! :-)
OdpovědětVymazatSměje? Na nás, že? :-D
OdpovědětVymazat