Na přípravu budete potřebovat:
2 portobello žampiony
3 cibule ( já použila červené)
kousek nivy
hruška
3KL hnědého cukru
2PL octa balsamico
snítka tymiánu
špetka soli a pepře
3 cibule ( já použila červené)
kousek nivy
hruška
3KL hnědého cukru
2PL octa balsamico
snítka tymiánu
špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu:
Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a
posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme
olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a pak otočíme jako
mističku, aby se nám šťáva zachovala uvnitř. Grilujeme doměkka.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a asi 5
minut restujeme. Pak posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přilijeme
ocet, osolíme a opepříme. Necháme ještě 5 minut zlehka provařit na
mírném ohni.
Nivu a hrušku si nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky, které vmícháme do cibule a necháme pouze prohřát. Niva by se neměl zcela rozpustit.
Touto směsí naplníme žampiony a podáváme teplé.
Nivu a hrušku si nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky, které vmícháme do cibule a necháme pouze prohřát. Niva by se neměl zcela rozpustit.
Touto směsí naplníme žampiony a podáváme teplé.
Žádné komentáře:
Okomentovat