pátek 16. května 2014

Portobello s karamelizovanou cibulí


Na přípravu budete potřebovat:
 
2 portobello žampiony
3 cibule ( já použila červené)
kousek nivy
hruška
3KL hnědého cukru
2PL octa balsamico
snítka tymiánu
špetka soli a pepře 

Postup přípravy receptu:

Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a pak otočíme jako mističku, aby se nám šťáva zachovala uvnitř. Grilujeme doměkka.


 
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a asi 5 minut restujeme. Pak posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Necháme ještě 5 minut zlehka provařit na mírném ohni.
Nivu a hrušku si nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky, které vmícháme do cibule a necháme pouze prohřát. Niva by se neměl zcela rozpustit.
Touto směsí naplníme žampiony a podáváme teplé. 




Žádné komentáře:

Okomentovat