sobota 17. května 2014

Křupavé bramboráky s pivním sýrem a uzeným


Na přípravu budete potřebovat:

3 velké brambory
1 červená cibule
1 pivní sýr
uzené maso cca 15dkg
2 stroužky česneku
1 PL škrobu - Solamylu
sůl, pepř
zelená petrželka
čerstvá nebo sušená majoránka 

Postup přípravy receptu:

Brambory oškrábeme a nahrubo nastrouháme, vymačkáme veškerou tekutinu. Přidáme pokrájené uzené maso, nastrouhaný nebo na kostičky nakrájený pivní sýr, cibuli na jemné proužky, rozmačkaný česnek, lžíci škrobu a bylinky, osolíme a opepříme.
Troubu si rozpálíme na 220°C. Plech si vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem a rukou na něj vytvarujeme placičky z připravené hmoty. 


Vždy přebytečnou tekutinu vymačkáme. Pečeme přibližně 10 min. a potřeme i shora olejem. Poté dopečeme dozlatova.




1 komentář: