Na přípravu budete potřebovat:
Platýz (popř. jiná ryba)
10dkg slaniny
1 šalotka
stroužek česneku
máslo
zelená petrželka
sůl
Na krém:
2 KL wasabi pasty ( nebo podle chuti )
1/2 kysané smetany
zelená petrželka
sůl
10dkg slaniny
1 šalotka
stroužek česneku
máslo
zelená petrželka
sůl
Na krém:
2 KL wasabi pasty ( nebo podle chuti )
1/2 kysané smetany
zelená petrželka
sůl
Postup přípravy receptu:
Z břišní části platýze odstraníme opatrně kůži, je
hodně pevná, takže se nejí. Maso osolíme a dáme do pekáčku. Neboť k rybě
zprvu nepřidáváme žádný tuk, mohla by se kůže zespodu přichytit, proto
podložíme pečícím papírem. Dáme na 10 minut pod rozpálený gril,
kontrolujeme.
Mezitím připravíme wasabi krém smícháním smetany s wasabi pastou, jemně nasekanou petrželkou a dochutíme solí.
Na pánev dáme vyškvařit na drobno pokrájenou slaninu a šalotku, přidáme asi 1cm plátek másla, česnek a petrželku a necháme hodně rozpálit. Touto horkou směsí přelijeme hotového platýze až na talíři, máslo se krásně vpije do masa.
Podáváme s vychlazeným wasabi krémem.
Mezitím připravíme wasabi krém smícháním smetany s wasabi pastou, jemně nasekanou petrželkou a dochutíme solí.
Na pánev dáme vyškvařit na drobno pokrájenou slaninu a šalotku, přidáme asi 1cm plátek másla, česnek a petrželku a necháme hodně rozpálit. Touto horkou směsí přelijeme hotového platýze až na talíři, máslo se krásně vpije do masa.
Podáváme s vychlazeným wasabi krémem.
Žádné komentáře:
Okomentovat