pátek 16. května 2014

Platýz se slaninou a wasabi krémem


Na přípravu budete potřebovat:

Platýz (popř. jiná ryba)
10dkg slaniny
1 šalotka
stroužek česneku
máslo
zelená petrželka
sůl

Na krém:
2 KL wasabi pasty ( nebo podle chuti )
1/2 kysané smetany
zelená petrželka
sůl 



Postup přípravy receptu:

Z břišní části platýze odstraníme opatrně kůži, je hodně pevná, takže se nejí. Maso osolíme a dáme do pekáčku. Neboť k rybě zprvu nepřidáváme žádný tuk, mohla by se kůže zespodu přichytit, proto podložíme pečícím papírem. Dáme na 10 minut pod rozpálený gril, kontrolujeme.
Mezitím připravíme wasabi krém smícháním smetany s wasabi pastou, jemně nasekanou petrželkou a dochutíme solí.
Na pánev dáme vyškvařit na drobno pokrájenou slaninu a šalotku, přidáme asi 1cm plátek másla, česnek a petrželku a necháme hodně rozpálit. Touto horkou směsí přelijeme hotového platýze až na talíři, máslo se krásně vpije do masa.
Podáváme s vychlazeným wasabi krémem.



Žádné komentáře:

Okomentovat