neděle 18. května 2014

Čínský okurkový salát


Na přípravu budete potřebovat:
Okurka hadovka (salátovka), zázvor, česnek, sezamový olej, rýžový ocet, světlá sójová omáčka, špetka cukru 

Postup přípravy receptu:

Okurku nakrájíme asi na 3mm kolečka a pak ještě na nudličky. Nastrouháme trochu zázvoru a česneku,přimícháme k okurce. Zalijeme pár kapkami octa,oleje a sójové omáčky. Musíme se vším opatrně,protože každé má dost výraznou chuť,raději ochutnat a pak dochutit. Necháme chvilku uležet v chladničce.
Rýžový ocet lze nahradit i normálním nebo vinným,ale salát pak už má jinou chuť.
Poznámka:
Recept jsem si kdysi vyžádala v čínské kuchyni a protože mám ráda chuťově výrazná jídla,dělám si jej dost často. Kdo by chtěl,může si přidat i trochu čerstvé červené feferonky.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat