Na přípravu budete potřebovat:
Okurka hadovka (salátovka), zázvor, česnek, sezamový olej, rýžový ocet, světlá sójová omáčka, špetka cukru
Postup přípravy receptu:
Okurku nakrájíme asi na 3mm kolečka a pak ještě na
nudličky. Nastrouháme trochu zázvoru a česneku,přimícháme k okurce.
Zalijeme pár kapkami octa,oleje a sójové omáčky. Musíme se vším
opatrně,protože každé má dost výraznou chuť,raději ochutnat a pak
dochutit. Necháme chvilku uležet v chladničce.
Rýžový ocet lze nahradit i normálním nebo vinným,ale salát pak už má jinou chuť.
Rýžový ocet lze nahradit i normálním nebo vinným,ale salát pak už má jinou chuť.
Poznámka:
Recept jsem si kdysi vyžádala v čínské kuchyni a protože
mám ráda chuťově výrazná jídla,dělám si jej dost často. Kdo by
chtěl,může si přidat i trochu čerstvé červené feferonky.
Žádné komentáře:
Okomentovat