čtvrtek 15. května 2014

Trhací buchta se skořicí


Na přípravu budete potřebovat:

( tento skvělý recept kdysi uveřejnila blogerka Vanda ... děkuji za něj :-) )
Množství je uvedeno na jednu formu na biskupský chlebíček o velikosti 26 x 11cm
300g hladké mouky
5g sušeného droždí
2 vejce
80ml mléka
40g moučkového cukru
60g rozpuštěného zchladlého másla
40ml vody ( v původním receptu bylo 60ml, přilévat raději opatrně, aby těsto nebylo moc řídké )
špetka soli

Na pomazání:

rozpuštěné máslo
cukr krupice nebo třtinový
skořice
( mohou se použít i ořechy, mák ... )



Postup přípravy receptu:

Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké.
Po vykunutí těsto rozválíme na pomoučené ploše do tvaru přibližného obdélníku 50 x 30cm. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí a nařežeme po délce na 6 stejně širokých pruhů.


Ty na sebe naskládáme a rozdělíme opět na 6 stejných dílů.


Ty naskládáme za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem.


Necháme opět cca 30 - 40 minut vykynout.


Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme zhruba 35 - 40 minut. Zkusíme špejlí.




4 komentáře:

  1. Neskutečné a dokud to nezkusím, nebudu mít klid! :-D J.R.

    OdpovědětSmazat
  2. Jani, ten recept mě taky zaujal a druhý den jsem to musela zkusit :-D

    OdpovědětSmazat
  3. Odpovědi
    1. Naši kluci milujou všechno se skořicí, tuhle snědli ještě teplou ( je lepší ) na posezení :-D

      Smazat