Na přípravu budete potřebovat:
( tento skvělý recept kdysi uveřejnila blogerka Vanda ... děkuji za něj :-) )
Množství je uvedeno na jednu formu na biskupský chlebíček o velikosti 26 x 11cm
300g hladké mouky
5g sušeného droždí
2 vejce
80ml mléka
40g moučkového cukru
60g rozpuštěného zchladlého másla
40ml vody ( v původním receptu bylo 60ml, přilévat raději opatrně, aby těsto nebylo moc řídké )
špetka soli
Na pomazání:
rozpuštěné máslo
cukr krupice nebo třtinový
skořice
( mohou se použít i ořechy, mák ... )
Postup přípravy receptu:
Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké.
Po vykunutí těsto rozválíme na pomoučené ploše do tvaru přibližného obdélníku 50 x 30cm. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí a nařežeme po délce na 6 stejně širokých pruhů.
Ty na sebe naskládáme a rozdělíme opět na 6 stejných dílů.
Ty naskládáme za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložený pečícím papírem.
Necháme opět cca 30 - 40 minut vykynout.
Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme zhruba 35 - 40 minut. Zkusíme špejlí.
Neskutečné a dokud to nezkusím, nebudu mít klid! :-D J.R.
OdpovědětVymazatJani, ten recept mě taky zaujal a druhý den jsem to musela zkusit :-D
OdpovědětVymazatTaké se na ni chystám :-)
OdpovědětVymazatNaši kluci milujou všechno se skořicí, tuhle snědli ještě teplou ( je lepší ) na posezení :-D
Vymazat