Na přípravu budete potřebovat:
1/2kg brambor
1 klobása
3 vejce na tvrdo
1 kyselá okurka
1 cibule
majoránka, libeček
kousek másla
1dcl mléka
1dcl sladké smetany
2PL hladké mouky
sůl
1 klobása
3 vejce na tvrdo
1 kyselá okurka
1 cibule
majoránka, libeček
kousek másla
1dcl mléka
1dcl sladké smetany
2PL hladké mouky
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejdříve dáme do osolené vody vařit oloupané, na kostky
nakrájené brambory. Vaříme skoro do měkka. Mezitím na másle
zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou, trošku
opražíme a zalijeme mlékem a vývarem z brambor. Pořádně rozmícháme, aby
se nám neutvořily hrudky. Přidáme pokrájenou klobásu, okurku a
necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme uvařené brambory, majoránku, na
zjemnění smetanu a nakonec libeček a posekaná vejce. Už jen vše
prohřejeme. Kdo nemá rád v omáčce kyselé okurky, může mírně okyselit
kapkou octa.
Žádné komentáře:
Okomentovat