pátek 16. května 2014

Bramborová omáčka


Na přípravu budete potřebovat:
 
1/2kg brambor
1 klobása
3 vejce na tvrdo
10dkg vyloupaných čerstvých fazolí ( nemusí být)
1 kyselá okurka
1 cibule
majoránka, libeček
kousek másla
1dcl mléka
1dcl sladké smetany
2PL hladké mouky
sůl 

Postup přípravy receptu:

Nejdříve dáme do osolené vody vařit oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme skoro do měkka. Mezitím na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou, trošku opražíme a zalijeme mlékem a vývarem z brambor. Pořádně rozmícháme, aby se nám neutvořily hrudky. Přidáme pokrájenou klobásu, fazole, okurku a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme uvařené brambory, majoránku, na zjemnění smetanu a nakonec libeček a posekaná vejce. Už jen vše prohřejeme. Kdo nemá rád v omáčce kyselé okurky, může mírně okyselit kapkou octa.


Žádné komentáře:

Okomentovat