Na přípravu budete potřebovat:
1,5kg vepřových masitých žeber
1 malá sklenka jablečných povidel (cca 200g)
1 menší celer
500ml černého piva
5PL sójové omáčky
5 stroužků česneku
8- 10 listů šalvěje
sůl, pepř
( kousek másla)
1 malá sklenka jablečných povidel (cca 200g)
1 menší celer
500ml černého piva
5PL sójové omáčky
5 stroužků česneku
8- 10 listů šalvěje
sůl, pepř
( kousek másla)
Postup přípravy receptu:
Žebra naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáče.
Marinádu připravíme smícháním povidel, nahrubo nastrouhaného celeru, sójové omáčky a rozmačkaného česneku. Touto směsí potřeme z obou stran žebra, přidáme posekanou šalvěj, vše zalijeme černým pivem a necháme několik hodin ( nejlépe přes noc) marinovat.
Poté vše vložíme do vyhřáté trouby na 200 - 220C, zprvu pečeme 1,5 hodiny přiklopené, mezitím poléváme výpekem ( popř. podléváme mírně vodou) a pak ještě půl hodiny odkryté dopečeme do hněda.
Maso vyjmeme a výpek propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme a můžeme zjemnit kouskem másla.
Podáváme se šťouchanými brambory, šlo by určitě i se zelím a knedlíkem.
Marinádu připravíme smícháním povidel, nahrubo nastrouhaného celeru, sójové omáčky a rozmačkaného česneku. Touto směsí potřeme z obou stran žebra, přidáme posekanou šalvěj, vše zalijeme černým pivem a necháme několik hodin ( nejlépe přes noc) marinovat.
Poté vše vložíme do vyhřáté trouby na 200 - 220C, zprvu pečeme 1,5 hodiny přiklopené, mezitím poléváme výpekem ( popř. podléváme mírně vodou) a pak ještě půl hodiny odkryté dopečeme do hněda.
Maso vyjmeme a výpek propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme a můžeme zjemnit kouskem másla.
Podáváme se šťouchanými brambory, šlo by určitě i se zelím a knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat