Na přípravu budete potřebovat:
400g vepřového masa ( plec, krkovice, já měla ořez)
1 velká kořenová petržel
1 cibule
2 větší stroužky česneku
2PL kremžské hořčice
pár snítek tymiánu
po 4 kuličkách jalovce a nového koření
pepř
3PL smetany na vaření
zelená petrželka
sůl
1 velká kořenová petržel
1 cibule
2 větší stroužky česneku
2PL kremžské hořčice
pár snítek tymiánu
po 4 kuličkách jalovce a nového koření
pepř
3PL smetany na vaření
zelená petrželka
sůl
Postup přípravy receptu:
Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli a petržel na
drobné kostičky, česnek posekáme nahrubo. Vše vložíme do pekáčku,
přidáme koření, tymián, osolíme a opepříme.
Podlijeme vodou, přiklopíme a
dáme do vyhřáté trouby na 200C. Podle potřeby podléváme vodou. Pečeme
cca hodinu, poté odkryjeme, vmícháme smetanu, hořčici a pečeme ještě cca
15 minut. Kdo chce, může omáčku rozmixovat dohladka. Nakonec přidáme
posekanou zelenou petrželku.
Včera jsem vařila - opět výborný recept. Ještě jsem tam přidala trochu ďábelského koření, protože máme rádi pikantní.
OdpovědětVymazatA paráda, můžu jen doporučit.
Lucie
Luci, díky moc, jsem ráda, že ti moje recepty vyhovují. Když nevařím pro děti, taky dávám přednost pikantnímu :-)
Vymazat