pondělí 14. dubna 2014

Bramborovo - dýňová kaše s pečeným česnekem


Na přípravu budete potřebovat:
 
250g brambor
250g dýně hokkaido
1-2 celé palice česneku
2 snítky čerstvého tymiánu
mléko
máslo
sůl 

Postup přípravy receptu:

Nejprve dáme péci mírně seřízlé palice česneku s kouskem másla zabalené do alobalu. Pečeme cca 45-50 minut v troubě při 220- 250C dokud česnek není měkký. Já dělám pečený česnek do zásoby vždy, když něco peču v troubě a pak ho zamrazím.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dýni hokkaido loupat nemusíme, nakrájíme ji i se slupkou k bramborům. Osolíme, přidáme tymián, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Slijeme, vyjmeme větvičky tymiánu, přidáme podle chuti máslo, vymačkaný upečený česnek a vše rozšťoucháme. Podle toho, jak chceme mít kaši hustou, přilijeme množství teplého mléka a kaši vyšleháme. Podle potřeby dosolíme. 




Žádné komentáře:

Okomentovat