Na přípravu budete potřebovat:
Postup přípravy receptu:
Nejprve dáme péci mírně seřízlé palice česneku s
kouskem másla zabalené do alobalu. Pečeme cca 45-50 minut v troubě při
220- 250C dokud česnek není měkký. Já dělám pečený česnek do zásoby
vždy, když něco peču v troubě a pak ho zamrazím.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dýni hokkaido loupat nemusíme, nakrájíme ji i se slupkou k bramborům. Osolíme, přidáme tymián, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Slijeme, vyjmeme větvičky tymiánu, přidáme podle chuti máslo, vymačkaný upečený česnek a vše rozšťoucháme. Podle toho, jak chceme mít kaši hustou, přilijeme množství teplého mléka a kaši vyšleháme. Podle potřeby dosolíme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dýni hokkaido loupat nemusíme, nakrájíme ji i se slupkou k bramborům. Osolíme, přidáme tymián, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Slijeme, vyjmeme větvičky tymiánu, přidáme podle chuti máslo, vymačkaný upečený česnek a vše rozšťoucháme. Podle toho, jak chceme mít kaši hustou, přilijeme množství teplého mléka a kaši vyšleháme. Podle potřeby dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat