Na přípravu budete potřebovat:
Na korpus :
120g hladké mouky
30g kakaa
150g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
Náplň:
1 velký bílý jogurt ( 380g )
1 mascarpone ( 250g )
1 zakysaná smetana ( 180g )
5PL cukru moučka ( nebo dle chuti )
1 vanilínový cukr
2 ztužovače šlehačky
čerstvé jahody
120g hladké mouky
30g kakaa
150g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
Náplň:
1 velký bílý jogurt ( 380g )
1 mascarpone ( 250g )
1 zakysaná smetana ( 180g )
5PL cukru moučka ( nebo dle chuti )
1 vanilínový cukr
2 ztužovače šlehačky
čerstvé jahody
Postup přípravy receptu:
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5
min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s
kakaem.
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40min. na 150°C. Vychladlý korpus prořízneme.
Mascarpone, jogurt a zakysanou smetanu vymícháme dohladka, přidáme cukr a ztužovač a ještě dobře promícháme. Do větší části krému vmícháme na kostičky nakrájené jahody, tím potřeme spodní díl dortu a přiklopíme horním dílem. Trochu přimáčkneme a potřeme celý dort krémem bez jahod. Nazdobíme dle fantazie ( mě nic moc nenapadlo :-D ) Necháme uležet v lednici.
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40min. na 150°C. Vychladlý korpus prořízneme.
Mascarpone, jogurt a zakysanou smetanu vymícháme dohladka, přidáme cukr a ztužovač a ještě dobře promícháme. Do větší části krému vmícháme na kostičky nakrájené jahody, tím potřeme spodní díl dortu a přiklopíme horním dílem. Trochu přimáčkneme a potřeme celý dort krémem bez jahod. Nazdobíme dle fantazie ( mě nic moc nenapadlo :-D ) Necháme uležet v lednici.
Pěkný a určitě dobrý dortík. Jindra
OdpovědětVymazatkrasny :)
OdpovědětVymazatDámy, Františko a Jindřiško, oběma vám děkuji za pochvalu :-)
OdpovědětVymazatVypadá perfektně :)
OdpovědětVymazatNejlepší dort,v mé rodině už jiný nechtějí!!!
OdpovědětVymazatDobrý den, tak i v naší rodině jeden z nejoblíbenějších dortů! Moc děkuji za tento fantastický recept ;-) Jana
OdpovědětVymazatDobrý den, dnes budu dort poprvé zkoušet, doufám ze se povede.Mám dotaz, dala jste do korpusu prášek na pečení nebo ne? Děkuji za odpověď Hana:-)
OdpovědětVymazatHani, dobrý den, nene, prášek tam nepatří, ale musíte dostatečně dlouho šlehat sníh ještě s tím cukrem, aby to tvořilo pevné špičky. Jinak vám korpus nevyběhne a bude to placka ;-) Tak ať se povede a dejte vědět. Andrea
VymazatDobrý den,dortík vypadá famózně.Mužů se prosím zeptat,jak velkou dortovou formu jste pouzila? Děkuji:)Jana
OdpovědětVymazatJano dobrý den. Formy mám dvě, jedna má 26 cm a druhá 28 cm. Myslím, že to byla ta větší ;-)
VymazatDobrý den, děkuji za recept. Dort je výborný. Zkoušela jste i s jiným ovocem než s jahodami? Děkuji. Vendula
OdpovědětVymazat