středa 23. dubna 2014

Pažitková žloutková polévka


Na přípravu budete potřebovat:

silný svazek pažitky ( velká hrst nakrájené )
150ml smetany na vaření
2PL zakysané smetany
2PL hladké mouky
cca 2cm plátek másla
300ml chladného silného drůbežího vývaru
2 žloutky
sůl 

Postup přípravy receptu:

Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Pak přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme. Necháme provařit 10 minut. Pak vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky. Dochutíme solí. 




Žádné komentáře:

Okomentovat