Na přípravu budete potřebovat:
silný svazek pažitky ( velká hrst nakrájené )
150ml smetany na vaření
2PL zakysané smetany
2PL hladké mouky
cca 2cm plátek másla
300ml chladného silného drůbežího vývaru
2 žloutky
sůl
150ml smetany na vaření
2PL zakysané smetany
2PL hladké mouky
cca 2cm plátek másla
300ml chladného silného drůbežího vývaru
2 žloutky
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku,
zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Pak
přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme. Necháme
provařit 10 minut. Pak vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a
odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec za intenzivního míchání vlijeme
rozmíchané žloutky. Dochutíme solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat