Na přípravu budete potřebovat:
1 naporcovaný králík
100g másla + 1PL oleje
2 cibule
150g slaniny
hrst sušených hub
3 bobkové listy
po 5 kuličkách nového koření a jalovce
2PL nasekané čerstvé majoránky
hladká mouka na poprášení masa
sůl
100g másla + 1PL oleje
2 cibule
150g slaniny
hrst sušených hub
3 bobkové listy
po 5 kuličkách nového koření a jalovce
2PL nasekané čerstvé majoránky
hladká mouka na poprášení masa
sůl
Postup přípravy receptu:
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.
V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.
Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, orestujeme, přihodíme sušené houby, všechno koření a ještě chvilku mícháme a restujeme. Pak vložíme zpět maso, malinko podlijeme a přiklopíme. Králíka jsem cca 30 minut " předdělala" na sporáku a poté přendala do rozpálené trouby na 200C, kde se dopékal cca 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme. Nakonec vsypeme posekanou majoránku. Omáčka by měla být díky mouce zahuštěná dostačně.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo různými variacemi brambor.
V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.
Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, orestujeme, přihodíme sušené houby, všechno koření a ještě chvilku mícháme a restujeme. Pak vložíme zpět maso, malinko podlijeme a přiklopíme. Králíka jsem cca 30 minut " předdělala" na sporáku a poté přendala do rozpálené trouby na 200C, kde se dopékal cca 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme. Nakonec vsypeme posekanou majoránku. Omáčka by měla být díky mouce zahuštěná dostačně.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo různými variacemi brambor.
Žádné komentáře:
Okomentovat