úterý 1. dubna 2014

Kynutý cukeťák s uzeným masem



Na přípravu budete potřebovat:

 
4 hrnky nahrubo nastrouhané a vymačkané cukety
4 hrnky hrubé mouky
2 vejce
1 kostka čerstvého droždí
1 hrnek mléka
3PL oleje nebo rozpuštěného sádla
hrst majoránky
palice česneku
uzené maso nebo uzenina podle chuti
sůl
špetka cukru 
( hrnek o objemu 250ml )

Postup přípravy receptu:

Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a vložíme do cedníku. Necháme kapat a asi po půlhodině pořádně vymačkáme veškerou tekutinu. Přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem. Promícháme a rozdrobíme kostku droždí. Přidáme špetku cukru. Rozklepneme vejce, přilijeme olej nebo sádlo, prolisujeme česnek, rozdrolíme majoránku, posekané uzené maso, promícháme a přisypeme postupně mouku. Raději po částech, přisypat můžeme vždycky. Promícháme a ještě dosolíme, spolkne to celkem hodně soli, mělo by to chutnat skoro až přesoleně. Necháme na teplém místě vykynout.
Pekáč vymažeme dostatečně olejem nebo sádlem a hmotu do něj vyklopíme, urovnáme a necháme ještě chvilku nakynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 180C a pekáč do ní vložíme. Jakmile se nám utvoří pevný povrch, potřeme shora olejem nebo sádlem, můžeme i několikrát během pečení. Pečeme dozlatova. 




1 komentář: