úterý 15. dubna 2014

Hovězí v ústřicové omáčce


Na přípravu budete potřebovat:
 
300g hovězího masa ( roštěná, svíčková )
1 větší mrkev
1 červená paprika
1 cibule
růžičky z 1/2 brokolice
4PL ústřicové omáčky
2PL sójové omáčky
1PL rýžového vína nebo suchého cherry
olej 

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na nudličky. Nejlépe se nám to bude dělat, pokud maso bude mírně zmrzlé. Vložíme nejméně na 2 hodiny do marinády z ústřicové a sójové omáčky a rýžového vína.
Mezitím na nudličky pokrájíme zeleninu a rozebereme brokolici.
Na pánvi rozpálíme dostatečně olej a maso i s marinádou na něm zprudka opékáme asi 3 minuty. Poté vyjmeme, přidáme trochu oleje a vložíme orestovat zeleninu, brokolici až naposled. Když je zelenina na skus, vrátíme maso, přidáme podle chuti ještě ústřicovou omáčku a prohřejeme. Podáváme s nudlemi nebo rýží basmati (jasmínovou). 




Žádné komentáře:

Okomentovat