Na přípravu budete potřebovat:
500g krůtích stehenních plátků
2 cibule
100g slaniny
hrst sušených hub
2 stroužky česneku
gulášové koření podle chuti, jak jsme zvyklí ( paprika sladká, pálivá, kmín, pepř, drcený jalovec apod.)
majoránka čerstvá nebo sušená
2PL sádla
hladká mouka
sůl
2 cibule
100g slaniny
hrst sušených hub
2 stroužky česneku
gulášové koření podle chuti, jak jsme zvyklí ( paprika sladká, pálivá, kmín, pepř, drcený jalovec apod.)
majoránka čerstvá nebo sušená
2PL sádla
hladká mouka
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejprve nakrájíme cibuli se slaninou na kostičky a v
pekáči necháme na sádle orestovat. Pak přidáme sušené nenamočené houby a
chvilku ještě restujeme a mícháme.
Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme moukou a přebytečnou oklepeme. Opečeme na směsi cibule a slaniny z obou stran. Poté posypeme kořením, podlijeme do výšky masa a vložíme do vyhřáté trouby na 200C přiklopené a pečeme 40 minut. Podle potřeby podléváme. Poté pekáč odkryjeme, přidáme rozdrcený česnek a rozemnutou majoránku, případně posekanou čerstvou. Promícháme a necháme ještě 10 minut péct bez poklice. Podle potřeby můžeme ještě zahustit.
Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme moukou a přebytečnou oklepeme. Opečeme na směsi cibule a slaniny z obou stran. Poté posypeme kořením, podlijeme do výšky masa a vložíme do vyhřáté trouby na 200C přiklopené a pečeme 40 minut. Podle potřeby podléváme. Poté pekáč odkryjeme, přidáme rozdrcený česnek a rozemnutou majoránku, případně posekanou čerstvou. Promícháme a necháme ještě 10 minut péct bez poklice. Podle potřeby můžeme ještě zahustit.
Žádné komentáře:
Okomentovat