Na přípravu budete potřebovat:
1 tvaroh
1 créme fraiche
1 vanilínový cukr
cukr moučka dle chuti
100ml vaječného likéru
pár lístů máty
8 plátků želatiny
jahody
1 créme fraiche
1 vanilínový cukr
cukr moučka dle chuti
100ml vaječného likéru
pár lístů máty
8 plátků želatiny
jahody
Postup přípravy receptu:
V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu.
Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh, créme fraiche, najemno nasekanou mátu, rozmíchaný vaječňák s želatinou a všechno důkladně prošleháme dohladka. Poté podle chuti dosladíme.
Mističky vyložíme plátky jahod a opatrně zalijeme hmotou. Vložíme do lednice nebo pro rychlejší konzumaci do mrazáku. Před vyjmutím ponoříme na pár vteřin mističky do horké vody a krásně se nám vyklopí.
Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh, créme fraiche, najemno nasekanou mátu, rozmíchaný vaječňák s želatinou a všechno důkladně prošleháme dohladka. Poté podle chuti dosladíme.
Mističky vyložíme plátky jahod a opatrně zalijeme hmotou. Vložíme do lednice nebo pro rychlejší konzumaci do mrazáku. Před vyjmutím ponoříme na pár vteřin mističky do horké vody a krásně se nám vyklopí.
Poznámka:
Mátu lze dát posekanou do teplého vaječňáku, lépe se nám rozvoní.Můžeme dozdobit šlehačkou a zakápnout vaječňákem.
Žádné komentáře:
Okomentovat