Na přípravu budete potřebovat:
200g jader vlašských ořechů
1 velká sklenice kompotovaných hrušek
120ml oleje
150g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek + sníh z bílku
230g polohrubé mouky
1KL prášku do pečiva
1KL mletého zázvoru
Takto zněl původní recept, ale vzhledem k tomu, že těsto bylo příliš hutné, přilila jsem 100ml nálevu z hrušek.
1 velká sklenice kompotovaných hrušek
120ml oleje
150g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek + sníh z bílku
230g polohrubé mouky
1KL prášku do pečiva
1KL mletého zázvoru
Takto zněl původní recept, ale vzhledem k tomu, že těsto bylo příliš hutné, přilila jsem 100ml nálevu z hrušek.
Postup přípravy receptu:
Ořechy nahrubo posekáme, hrušky nakrájíme na kostičky. Celkem cca 5 - 6 celých hrušek podle velikosti.
Olej, cukr, vejce a žloutek ušleháme do pěny. Mouku, kypřící prášek a zázvor smícháme a prosijeme na pěnu. Přilijeme nálev, zapracujeme a přisypeme hrušky a ořechy. Promícháme a opatrně vmícháme sníh.
Dortovou formu vymažeme a vysypeme a hotovou směs do ní přelijeme. Uhladíme povrch a můžeme ještě dozdobit kousky hrušek.
Pečeme v předehřáte troubě na 180C cca 45 minut.
Olej, cukr, vejce a žloutek ušleháme do pěny. Mouku, kypřící prášek a zázvor smícháme a prosijeme na pěnu. Přilijeme nálev, zapracujeme a přisypeme hrušky a ořechy. Promícháme a opatrně vmícháme sníh.
Dortovou formu vymažeme a vysypeme a hotovou směs do ní přelijeme. Uhladíme povrch a můžeme ještě dozdobit kousky hrušek.
Pečeme v předehřáte troubě na 180C cca 45 minut.
Hotový koláč ještě horký polijeme částí nálevu z hrušek a necháme vychladnout a uležet, nejlépe přes noc. Podáváme se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Žádné komentáře:
Okomentovat