neděle 6. dubna 2014

Lososový burger podle Pohlreicha



Na přípravu budete potřebovat:

 
cca 300g lososa (ocasní část)
2 šalotky ( já použila bílé části 3 jarních cibulek)
2 toasty bez kůrky
1 bílek
čerstvá bazalka ( dostatečné množství)
sůl, pepř

Na studenou bazalkovou omáčku:
zakysaná smetana
čerstvá bazalka
1 stroužek česneku
1KL šťávy z limetky + trochu kůry
sůl, pepř 

Postup přípravy receptu:

Lososa zbavíme kůže a tuku a pokrájíme na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, natrhanou bazalku, na malé kostičky nakrájené tousty, sůl a pepř. Bílek trochu našleháme a vmícháme do směsi. Dáme na chvíli do lednice.


Mezitím připravíme bazalkovou omáčku. Pohlreich dělal z majonézy, já použila zakysanou smetanu. Do smetany vmícháme čerstvou bazalku, šťávu a kůru z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jeden utřený stroužek česneku.
Na pánvi rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery a opečeme z obou stran cca 3 minuty. 




Žádné komentáře:

Okomentovat