Na přípravu budete potřebovat:
cca 300g lososa (ocasní část)
2 šalotky ( já použila bílé části 3 jarních cibulek)
2 toasty bez kůrky
1 bílek
čerstvá bazalka ( dostatečné množství)
sůl, pepř
Na studenou bazalkovou omáčku:
zakysaná smetana
čerstvá bazalka
1 stroužek česneku
1KL šťávy z limetky + trochu kůry
sůl, pepř
2 šalotky ( já použila bílé části 3 jarních cibulek)
2 toasty bez kůrky
1 bílek
čerstvá bazalka ( dostatečné množství)
sůl, pepř
Na studenou bazalkovou omáčku:
zakysaná smetana
čerstvá bazalka
1 stroužek česneku
1KL šťávy z limetky + trochu kůry
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Lososa zbavíme kůže a tuku a pokrájíme na malé
kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, natrhanou bazalku, na malé
kostičky nakrájené tousty, sůl a pepř. Bílek trochu našleháme a
vmícháme do směsi. Dáme na chvíli do lednice.
Mezitím připravíme bazalkovou omáčku. Pohlreich dělal z majonézy, já
použila zakysanou smetanu. Do smetany vmícháme čerstvou bazalku, šťávu a
kůru z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jeden utřený stroužek
česneku.
Na pánvi rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery a opečeme z obou stran cca 3 minuty.
Na pánvi rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery a opečeme z obou stran cca 3 minuty.
Žádné komentáře:
Okomentovat