Na přípravu budete potřebovat:
cca 750g brambor
2 kuřecí řízky
dvě hrsti nakrájené hlívy ústřičné
2 vejce
cca 100g tvrdého sýru
hrst pokrájených čerstvých bylinek ( já použila medvědí česnek a pažitku)
2PL zakysané smetany
sůl
olej
sádlo na vymazání misky a strouhanka na vysypání
2 kuřecí řízky
dvě hrsti nakrájené hlívy ústřičné
2 vejce
cca 100g tvrdého sýru
hrst pokrájených čerstvých bylinek ( já použila medvědí česnek a pažitku)
2PL zakysané smetany
sůl
olej
sádlo na vymazání misky a strouhanka na vysypání
Postup přípravy receptu:
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky.
Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je
rozmačkáme.
Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme.
Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme.
Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy
medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a
opatrně vložíme směs, kterou uhladíme.
Misku přikyjeme alobalem a dáme
do vodní lázně do rozpálené trouby na 220C. Necháme cca 45 minut, dokud
neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat