Na přípravu budete potřebovat:
1kg očistěného hovězího pupku
200g uzeného bůčku
1 malý rajčatový protlak
1PL cukru
1/2 l červeného vína
2 cibule
2 stroužky česneku
200g čerstvých žampionů
1/2 fenyklové bulvy
3 řapíky celeru
2 větší mrkve
2 bobkové listy
tymián
3dcl silného hovězího vývaru
sůl
pepř
2PL hladké mouky
200g uzeného bůčku
1 malý rajčatový protlak
1PL cukru
1/2 l červeného vína
2 cibule
2 stroužky česneku
200g čerstvých žampionů
1/2 fenyklové bulvy
3 řapíky celeru
2 větší mrkve
2 bobkové listy
tymián
3dcl silného hovězího vývaru
sůl
pepř
2PL hladké mouky
Postup přípravy receptu:
Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček,
pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme,
opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso vyjmeme a do základu
přidáme orestovat cibuli, česnek a mrkev, po chvíli rajčatový protlak s
cukrem, podlijeme vývarem a vrátíme maso. Necháme asi 10 minut dusit,
aby maso pustilo šťávu a přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a
přiklopíme.Dochutíme podle potřeby. Dusíme na mírném ohni ještě hodinu,
aby bylo maso měkké. Ke konci přidáme pokrájený řapíkatý celer, žampiony
a fenykl a dovaříme ještě 15 minut.
Podávala jsem s červenou rýží natural.
Žádné komentáře:
Okomentovat