sobota 5. dubna 2014

Hovězí pupek na zelenině a víně


Na přípravu budete potřebovat:

1kg očistěného hovězího pupku
200g uzeného bůčku
1 malý rajčatový protlak
1PL cukru
1/2 l červeného vína
2 cibule
2 stroužky česneku
200g čerstvých žampionů
1/2 fenyklové bulvy
3 řapíky celeru
2 větší mrkve
2 bobkové listy
tymián
3dcl silného hovězího vývaru
sůl
pepř
2PL hladké mouky 

Postup přípravy receptu:

Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso vyjmeme a do základu přidáme orestovat cibuli, česnek a mrkev, po chvíli rajčatový protlak s cukrem, podlijeme vývarem a vrátíme maso. Necháme asi 10 minut dusit, aby maso pustilo šťávu a přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přiklopíme.Dochutíme podle potřeby. Dusíme na mírném ohni ještě hodinu, aby bylo maso měkké. Ke konci přidáme pokrájený řapíkatý celer, žampiony a fenykl a dovaříme ještě 15 minut.
Podávala jsem s červenou rýží natural.


Žádné komentáře:

Okomentovat