pondělí 7. dubna 2014

Kuřecí " vše v jednom "


Na přípravu budete potřebovat:


3 kuřecí řízky ( prsní nebo stehenní)
8 brambor
200g tvrdého sýru ( nejlépe blaťáckého zlata nebo jiný s větším obsahem tuku, který se bude dobře zapékat)
2 cibule
3 stroužky česneku
250- 300ml silného vývaru ( popř. z gelového bujónu )
koření dle chuti, které se hodí na kuřecí maso
cca 1PL sladké papriky
velká hrst posekaného libečku, který tomu propůjčí jedinečnou chuť a vůni
sůl 

Postup přípravy receptu:

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné cca 0,5cm. Poklademe jimi dno zapékací misky nebo pekáčku a mírné osolíme.
Gelový bujón rozpustíme ve vroucí vodě.
Kuřecí maso očistíme, okrájíme přebytečný tuk, nakrájíme na kousky, mírně osolíme, posypeme kořením a sladkou paprikou, pokud ji již kořenící směs neobsahuje. Také pokud kořenící směs obsahuje již sůl, nesolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek posekáme, sýr nahrubo nastrouháme. 


Na plátky brambor dáme maso, na maso rozprostřeme cibuli, česnek a libeček a posypeme hustě nastrouhaným sýrem, zaprášíme sladkou paprikou a vše zalijeme vývarem asi tak do poloviny výšky masa. 


Přiklopíme nebo zabalíme alobalem a dáme do trouby rozpálené na 200C. Pečeme cca 30 minut, poté odklopíme poklici nebo sundáme alobal a dopečeme do zlatova. Pokud by bylo vývaru v pekáčku příliš, trochu jej odebereme. Ale měl by se skoro všechen vstřebat do pokrmu. 




Žádné komentáře:

Okomentovat