Na přípravu budete potřebovat:
kuřecí maso, já použila vykostěná stehna
300ml polosuchého bílého vína
šalvěj
rozmarýn
5 stroužků česneku
hladká mouka
olej
4dcl vývaru nebo vody
sůl
300ml polosuchého bílého vína
šalvěj
rozmarýn
5 stroužků česneku
hladká mouka
olej
4dcl vývaru nebo vody
sůl
Postup přípravy receptu:
Kuřecí maso osolíme a obalíme v mouce. Přebytečnou
mouku oklepeme a maso zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme snítky
bylinek, česnek a zalijeme vínem. Přiklopíme a necháme pomalu na mírném
plameni probublávat nejméně hodinu, aby se nám vytvořila krásně hladká a
jemná krémovitá omáčka. Během této doby případně podléváme po troškách
vodou nebo vývarem. Omáčku můžeme přecedit.
Žádné komentáře:
Okomentovat