středa 23. dubna 2014

Kuřecí s bylinkovo - česnekovou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

kuřecí maso, já použila vykostěná stehna
300ml polosuchého bílého vína
šalvěj
rozmarýn
5 stroužků česneku
hladká mouka
olej
4dcl vývaru nebo vody
sůl 

Postup přípravy receptu:

Kuřecí maso osolíme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme a maso zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme snítky bylinek, česnek a zalijeme vínem. Přiklopíme a necháme pomalu na mírném plameni probublávat nejméně hodinu, aby se nám vytvořila krásně hladká a jemná krémovitá omáčka. Během této doby případně podléváme po troškách vodou nebo vývarem. Omáčku můžeme přecedit. 




Žádné komentáře:

Okomentovat