středa 30. dubna 2014

Hovězí roládky se sušenými rajčaty


Na přípravu budete potřebovat:

600g plátků z hovězí kýty ( měla jsem z mladého býka )
sušená šunka
sušená rajčata naložená v oleji
čerstvá šalvěj
hovězí vývar
cca 100ml červeného vína
1PL smetany
kousek másla
olej
pepř
sůl 



Postup přípravy receptu:

Maso naklepeme, osolíme a opepříme.


Poklademe plátky šunky, pokrájenými sušenými rajčaty a lístky šalvěje. Srolujeme a upevníme provázkem.

Na oleji roládky opečeme ze všech stran, přidáme zbytek rajčat a pokrájené šunky, snítku šalvěje, podlijeme vínem a necháme skoro odpařit. Poté přilijeme vývar, pouze max. do výše masa a dusíme doměkka. Zjemníme kouskem másla a smetanou, případně podle potřeby zahustíme dle zvyklostí.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tip sommeliéra z Alkohol.cz, který vhodně spároval víno s tímto receptem.
https://www.alkohol.cz/produkty/tavel-rose-2015-0-75l-13-5-10023//

K roládkám si dopřejte lahodné francouzské víno pocházející ze starého opatství ležícího v povodí řeky Rhôny. Víno vás okouzlí ovocnou harmonickou chutí, ucítíte v něm maliny, třešně a možná i zelené bylinky. Doporučuje šéfkuchař Miroslav Kalina.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Žádné komentáře:

Okomentovat