Na přípravu budete potřebovat:
6ks bavorských grilovacích klobásek ( mohou být i vinné) - kupuji je v Lidlu, mají 95% masa
brambory uvařené do poloměkka ve slupce ( cca 500g)
1 cibule
2 stroužky česneku
150g nastrouhaného sýru ( já použila gorgonzolu)
1 smetana na vaření
3PL dijonské nebo plnotučné horčice
2 vejce
hodně zelených bylinek ( petrželka, libeček)
sůl
pepř
olej
brambory uvařené do poloměkka ve slupce ( cca 500g)
1 cibule
2 stroužky česneku
150g nastrouhaného sýru ( já použila gorgonzolu)
1 smetana na vaření
3PL dijonské nebo plnotučné horčice
2 vejce
hodně zelených bylinek ( petrželka, libeček)
sůl
pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Brambory nakrájíme na plátky ( pokud jsou nové,
ponecháme i slupku) a naskládáme je do pekáčku nebo zapékací misky.
Na oleji mírně opečeme klobásky a spolu s nimi orestujeme nakrájenou cibuli a ke konci i česnek.
Cibuli s česnekem rozházíme na brambory, zlehka osolíme a navrch poklademe klobásky.
Na oleji mírně opečeme klobásky a spolu s nimi orestujeme nakrájenou cibuli a ke konci i česnek.
Cibuli s česnekem rozházíme na brambory, zlehka osolíme a navrch poklademe klobásky.
Smetanu smícháme s vejci, nastrouhaným sýrem, hořčicí, bylinkami a podle
chuti osolíme a opepříme. Touto směsí vše zalijeme a vložíme do
rozpálené trouby na 200C.
Pečeme do ztuhnutí směsi a červené kůrčičky.
Žádné komentáře:
Okomentovat