Na přípravu budete potřebovat:
Na těsto:
300g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
80g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
125g změklého másla
1 vejce
4PL mléka
Na potření a obložení:
švestková nebo jablečná povidla
půlené švestky
jablka
na posypání cukr krupice, skořice nebo skořicový cukr
Na krupicovou náplň:
1500ml mléka
200g dětské krupičky
70g másla
2 vanilínové cukry
3-4PL cukru kupice
200- 250ml smetany na šlehání
4 vejce
300g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
80g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
125g změklého másla
1 vejce
4PL mléka
Na potření a obložení:
švestková nebo jablečná povidla
půlené švestky
jablka
na posypání cukr krupice, skořice nebo skořicový cukr
Na krupicovou náplň:
1500ml mléka
200g dětské krupičky
70g másla
2 vanilínové cukry
3-4PL cukru kupice
200- 250ml smetany na šlehání
4 vejce
Postup přípravy receptu:
Předem uvaříme za stálého míchání z mléka, krupičky,
másla, vanilínového a krupicového cukru hustou kaši. Odstavíme a na 10
minut zakryjeme poklicí. Odklopíme a za občasného promíchávání necháme
vychladnout.
Těsto připravíme z uvedených surovin, propracujeme a na pomoučeném vále vyválíme plát, který přeneseme na vymazaný a vysypaný hlubší plech ( můžeme použít i pečící papír). Pro mě, neumětela, bylo lepší pracovat za pomoci malého válečku rovnou na plechu.
Těsto lehce potřeme povidly a naneseme na něj střídavě půlky švestek a na osminky nakrájená oloupaná jablka. Posypeme skořicí a cukrem nebo skořicovým cukrem.
Těsto připravíme z uvedených surovin, propracujeme a na pomoučeném vále vyválíme plát, který přeneseme na vymazaný a vysypaný hlubší plech ( můžeme použít i pečící papír). Pro mě, neumětela, bylo lepší pracovat za pomoci malého válečku rovnou na plechu.
Těsto lehce potřeme povidly a naneseme na něj střídavě půlky švestek a na osminky nakrájená oloupaná jablka. Posypeme skořicí a cukrem nebo skořicovým cukrem.
Do vychladlé kaše přilijeme smetanu a dáme 4 vejce, prošleháme na mírném
stupni. Tuto směs nalijeme rovnoměrně na těsto s ovocem, mírně s
plechem potřeseme, aby se náplň dostala všude a uhladíme.
Plech vložíme do vyhřáté trouby na 190C a pečeme cca hodinu. Já celý
plech asi po půl hodině přikryla alobalem a sundala před koncem, aby se
dopekl shora.
Koláč necháme zcela zchladnout nejlépe přes noc. Je opravdu velmi šťavnatý a vláčný.
Koláč necháme zcela zchladnout nejlépe přes noc. Je opravdu velmi šťavnatý a vláčný.
Žádné komentáře:
Okomentovat