úterý 1. dubna 2014

Květákové curry smaženky s mátovou rájtou



Na přípravu budete potřebovat:

 
1 květák
1 větší cibule
1/2 prášku do pečiva
2 vrchovaté lžíce curry pasty ( já použila žlutou)
1KL drceného chilli
hraška nebo 1 vejce + strouhanka
sůl

Na rájtu:
1 malý hustý bílý jogurt
pár lístků čerstvé máty
malý stroužek česneku
sůl 

Postup přípravy receptu:

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme na skus v osolené vodě. Vyjmeme, rozmačkáme nahrubo vidličkou a necháme zchladnout. Cibuli překrojíme na čtvrtky a nakrájíme na proužky. Přidáme ke květáku spolu s hraškou, práškem do pečiva, chilli vločkami a curry pastou. Osolíme, podle potřeby přilijeme studenou vodu a promícháme. Pokud použijeme vejce, zahustíme strouhankou.


Smažíme pozvolna na oleji. Je lepší nejdříve vyzkoušet, zda se nám placičky nebudou rozpadat, pokud ano, více zahustíme ( s Hraškou opatrně, abychom neměli pokrm hořký, raději méně vody).
Na rájtu smícháme jogurt s posekanou mátou, rozmačkaným česnekem a solí. 




Žádné komentáře:

Okomentovat