Na přípravu budete potřebovat:
300g polohrubé mouky
4 žloutky
20g droždí
250ml mléka
70g rozpuštěného másla
špetka cukru
sůl
dle libosti:
uzené maso
klobása
vejce natvrdo
4 žloutky
20g droždí
250ml mléka
70g rozpuštěného másla
špetka cukru
sůl
dle libosti:
uzené maso
klobása
vejce natvrdo
Postup přípravy receptu:
Těsto jsem připravila v domácí pekárně. Nejprve vlijeme mléko s
máslem, přidáme žloutky, rozdrobené droždí, špetku cukru a sůl a vsypeme
polohrubou mouku. Zapneme na program Těsto a necháme vykynout. Těsto je
trochu řidší.
Na dno vymaštěného vyššího pekáčku poskládáme nakrájená vejce, rozpůlené klobásy řeznou stranou dolů a kousky uzeného masa. Poté nalijeme těsto a důkladně rozetřeme.
Na dno vymaštěného vyššího pekáčku poskládáme nakrájená vejce, rozpůlené klobásy řeznou stranou dolů a kousky uzeného masa. Poté nalijeme těsto a důkladně rozetřeme.
Dáme do vyhřáté trouby na 180C a pečeme do růžova ( zkoušíme špejlí). Během pečení potíráme vršek olejem nebo sádlem.
Pokrm vyjmeme, překlopíme na lněný ubrousek, ve kterém se tento
starodávný pokrm i podává. ( to se praví v knize Nejlepší recepty české kuchyně od A do Z ). Servírujeme s kysaným
zelím.
To vypadá velmi dobře!
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm