úterý 1. dubna 2014

Uzené karbanátky se zelím



Na přípravu budete potřebovat:

 
300g vařeného uzeného masa ( já použila z žeber)
300g hlávkového bílého zelí
200g tvrdého sýru
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
hrst posekané petrželky a libečku
1PL uzené sladké papriky
strouhanka
sůl
kousek másla 

Postup přípravy receptu:

Na másle zeskovatíme najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek a najemno nakrájené zelí. Orestujeme, osolíme a podlijeme trochou vody. Necháme uvařit doměkka, slijeme a dáme zchladnout.
Uzené maso najemno nakrájíme, přidáme zelí, bylinky, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, papriku, podle potřeby osolíma a zahustíme strouhankou.


Ze vzniklé směsi tvoříme karbanátky, které zvolna smažíme na oleji.
Já jsem některé obalila ve strouhance a některé ne. Jde to oběma způsoby. 




7 komentářů:

  1. Andrejko, máš to moc lákavě připravené. Když si chci během dne zvednut náladu, otevřu si tvoje stránky. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tahle zpráva mě moc potěšila, děkuju Marcelko. A Marcelka z Topek?

      Vymazat
  2. No to bude dobrota!!! Čus, Jana R.

    OdpovědětVymazat
  3. Toto urcite vyzkousim,muj chlap miluje uzene a zeli,takze budu mit urco uspech ;-)))

    OdpovědětVymazat