Na přípravu budete potřebovat:
2 krajíce staršího chleba cca 2cm široké
1 mrkev
2 řapíky celeru nebo kus bulvového
hrst sušených hub
2-3 stroužky česneku
2 vejce
kousek másla
drcený kmín
majoránka
zelené bylinky
sůl
1 mrkev
2 řapíky celeru nebo kus bulvového
hrst sušených hub
2-3 stroužky česneku
2 vejce
kousek másla
drcený kmín
majoránka
zelené bylinky
sůl
Postup přípravy receptu:
Chléb zbavíme kůrky a střídku dobře rozdrobíme. Zeleninu nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozpustíme máslo a vsypeme chlebové drobky a kmín. Máslo se ihned vpije do chleba, takže za stálého míchání opékáme cca 3 minuty. Poté vmícháme vejce a necháme srazit, jako když děláme vaječnou jíšku.
V hrnci rozpustíme máslo a vsypeme chlebové drobky a kmín. Máslo se ihned vpije do chleba, takže za stálého míchání opékáme cca 3 minuty. Poté vmícháme vejce a necháme srazit, jako když děláme vaječnou jíšku.
Přidáme zelninu, houby, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme
doměkka, nakonec přidáme majoránku a rozmačkaný česnek, provaříme a po
odstavení dáme hrst zelených bylinek ( petrželka, libeček, pažitka).
Žádné komentáře:
Okomentovat