čtvrtek 10. dubna 2014

Chuďasova chlebová polévka

Na přípravu budete potřebovat:

2 krajíce staršího chleba cca 2cm široké
1 mrkev
2 řapíky celeru nebo kus bulvového
hrst sušených hub
2-3 stroužky česneku
2 vejce
kousek másla
drcený kmín
majoránka
zelené bylinky
sůl 

Postup přípravy receptu:

Chléb zbavíme kůrky a střídku dobře rozdrobíme. Zeleninu nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozpustíme máslo a vsypeme chlebové drobky a kmín. Máslo se ihned vpije do chleba, takže za stálého míchání opékáme cca 3 minuty. Poté vmícháme vejce a necháme srazit, jako když děláme vaječnou jíšku.



Přidáme zelninu, houby, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme doměkka, nakonec přidáme majoránku a rozmačkaný česnek, provaříme a po odstavení dáme hrst zelených bylinek ( petrželka, libeček, pažitka).





Žádné komentáře:

Okomentovat