Na přípravu budete potřebovat:
4 plátky krkovice
sůl, pepř, koření ( jaké máme rádi na minutkové maso)
Na omáčku:
500g červené cibule ( možno i z bílé)
3dcl červeného vína
šťáva z 1 pomeranče
1PL medu
1/2l silného vývaru ( popř. v kostce)
2 hřebíčky a 2 jalovce
sůl, pepř
olej
sůl, pepř, koření ( jaké máme rádi na minutkové maso)
Na omáčku:
500g červené cibule ( možno i z bílé)
3dcl červeného vína
šťáva z 1 pomeranče
1PL medu
1/2l silného vývaru ( popř. v kostce)
2 hřebíčky a 2 jalovce
sůl, pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli,
osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec. Podlijeme vínem a
pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a necháme trochu zredukovat.
Poté přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni nejméně hodinu, necháváme
pouze probublávat, aby nám omáčka zhoustla. Dochutíme podle potřeby.
Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.
Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.
Poznámka:
Můžeme omáčku také zcela rozmixovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat