čtvrtek 10. dubna 2014

Krkovice s cibulovou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

 
4 plátky krkovice
sůl, pepř, koření ( jaké máme rádi na minutkové maso)

Na omáčku:
500g červené cibule ( možno i z bílé)
3dcl červeného vína
šťáva z 1 pomeranče
1PL medu
1/2l silného vývaru ( popř. v kostce)
2 hřebíčky a 2 jalovce
sůl, pepř
olej 

Postup přípravy receptu:

Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a necháme trochu zredukovat. Poté přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni nejméně hodinu, necháváme pouze probublávat, aby nám omáčka zhoustla. Dochutíme podle potřeby.
Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.

Poznámka:

Omáčka se bude určitě hodit i ke zvěřině, popř. i za studena třeba k paštice.
Můžeme omáčku také zcela rozmixovat.



Žádné komentáře:

Okomentovat