Na přípravu budete potřebovat:
2 kuřecí prsa
1 velký fenykl
100ml bílého vína nebo vývaru
1PL medu
1PL octa balsamico
2KL dijonské hořčice
2PL smetany na vaření
sůl, pepř
olej
1 velký fenykl
100ml bílého vína nebo vývaru
1PL medu
1PL octa balsamico
2KL dijonské hořčice
2PL smetany na vaření
sůl, pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Prsa rozkrojíma na tenčí plátky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z oboustran.
Mezitím rozkrojíme fenykl na polovinu, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájéme jej na silnější proužky. Med, balsamico, hořčici dobře promícháme.
Maso vyjmeme ( uchováme v teple ), do pánve dáme fenykl a cca 3 minuty restujeme na mírnějším plameni. Vlijeme víno nebo vývar a necháme trochu odvařit. Přilijeme směs a vaříme zhruba 5 minut, necháme zredukovat. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme. Fenykl by měl zůstat křupavý.
Mezitím rozkrojíme fenykl na polovinu, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájéme jej na silnější proužky. Med, balsamico, hořčici dobře promícháme.
Maso vyjmeme ( uchováme v teple ), do pánve dáme fenykl a cca 3 minuty restujeme na mírnějším plameni. Vlijeme víno nebo vývar a necháme trochu odvařit. Přilijeme směs a vaříme zhruba 5 minut, necháme zredukovat. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme. Fenykl by měl zůstat křupavý.
Žádné komentáře:
Okomentovat