Na přípravu budete potřebovat:
Počet vajec dle počtu strávníků
zelený nebo bílý chřest
sůl
zelený nebo bílý chřest
sůl
Postup přípravy receptu:
Nejprve uvaříme chřest. Zelený neloupeme, pouze
odlomíme možné zdřevnaťelé konce. Bílý chřest oloupeme od cca 2 cm pod
hlavičkou celý třeba škrabkou na brambory. Taktéž odlomíme zdřevnatělou
část. Vložíme do vody ( nejlépe svázaný do svazku a nastojato) a vaříme
tak, aby zůstal křupavý.
Vejce vložíme do vody a od doby varu vaříme 2 - 3 minuty. Poté vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.
Vejce dáme do kalíšků k tomu určených a chřest namáčíme ve žloutku, který si podle chuti osolíme.
Vejce vložíme do vody a od doby varu vaříme 2 - 3 minuty. Poté vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou.
Vejce dáme do kalíšků k tomu určených a chřest namáčíme ve žloutku, který si podle chuti osolíme.
Poznámka:
Není to recept jako takový, ale jen rada, jak je možné využít tuto sezonní zeleninu.
Žádné komentáře:
Okomentovat