úterý 1. dubna 2014

Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru



Na přípravu budete potřebovat:


300g čerstvého špenátu
3PL čerstvého smetanového sýru
100g šunky
hrst nakrájených žampionů
2 jarní cibulky ( bílé části )
2 velké stroužky česneku
4PL smetany na vaření
olivový olej
sůl 

Postup přípravy receptu:

Jarní cibulky nakrájíme najemno, šunku na proužky a žampiony na plátky. Česnek posekáme najemno.
Na olivovém oleji nejprve krátce orestujeme cibulky, přidáme žampiony ( aby nám neztmavly, můžeme zakápnout citronovou šťávou ), lehce osolíme, orestujeme a přidáme šunku. Cca 3 minuty promícháváme a opékáme. Přihodíme česnek a špenát a necháme zavadnout. Vlijeme smetanu a vmícháme sýr, který necháme zcela rozpustit. Již dále nevaříme. 




Žádné komentáře:

Okomentovat