sobota 12. dubna 2014

Hovězí roláda s bramborovou náplní


Na přípravu budete potřebovat:

1kg zadního hovězího upraveného na roládu

Náplň: brambory, uzená krkovička ( slanina ), cibule, majoránka, máslo(olej), sůl

Základ pod maso: olej, cibule, mrkev, rajský protlak, bobkový list, nové koření, jalovec, zbytek náplně + hovězí vývar 

Postup přípravy receptu:
 
Na náplň osmažíme cibulku s nakrájenou krkovičkou, nahrubo nastrouhanými syrovými brambory a nasekanou majoránkou. Nezapomeneme osolit.


Maso rozklepeme, osolíme, potřeme náplní, srolujeme a svážeme provázkem. 
 



V hrnci nebo papiňáku na základ pod maso osmažíme cibuli, mrkev na kostičky, přidáme zbytek náplně, rajský protlak a koření. Na základ vložíme maso, opečeme ze všech stran a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka.


Žádné komentáře:

Okomentovat