Na přípravu budete potřebovat:
1kg zadního hovězího upraveného na roládu
Náplň: brambory, uzená krkovička ( slanina ), cibule, majoránka, máslo(olej), sůl
Základ pod maso: olej, cibule, mrkev, rajský protlak, bobkový list, nové koření, jalovec, zbytek náplně + hovězí vývar
Postup přípravy receptu:
Na náplň osmažíme cibulku s nakrájenou krkovičkou, nahrubo nastrouhanými syrovými brambory a nasekanou majoránkou. Nezapomeneme osolit.
Maso rozklepeme, osolíme, potřeme náplní, srolujeme a svážeme provázkem.
V hrnci nebo papiňáku na základ pod maso osmažíme cibuli, mrkev na
kostičky, přidáme zbytek náplně, rajský protlak a koření. Na základ
vložíme maso, opečeme ze všech stran a podlijeme vývarem. Dusíme do
měkka.
Žádné komentáře:
Okomentovat