Na přípravu budete potřebovat:
Listové těsto
přibližně 500g vinné klobásy
250g mangoldu ( můžeme použít i špenát)
100g tvrdého sýru
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
trocha smetany nebo mléka
muškátový oříšek
sůl
strouhanka
přibližně 500g vinné klobásy
250g mangoldu ( můžeme použít i špenát)
100g tvrdého sýru
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
trocha smetany nebo mléka
muškátový oříšek
sůl
strouhanka
Postup přípravy receptu:
Těstem vyložíme koláčovou formu a necháme vyšší okraj.
Propícháme vidličkou a lehce posypeme strouhankou. Na oleji zpěníme
pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený mangold, utřený česnek, sůl a
necháme mangold lehce zavadnout. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr a
špetku muškátového oříšku. Klobásu stočíme do spirály na pánev a zlehka ji opečeme z obou stran.
Trochu zchladlé mangoldové směsi dáme na listové těsto, na ni pak položíme klobásu a zbytkem směsi vyplníme mezery mezi klobásou. Poté, opět do mezer, nalijeme rozmíchaná osolená vejce se smetanou.
Trochu zchladlé mangoldové směsi dáme na listové těsto, na ni pak položíme klobásu a zbytkem směsi vyplníme mezery mezi klobásou. Poté, opět do mezer, nalijeme rozmíchaná osolená vejce se smetanou.
Dáme
zapéct do vyhřáté trouby na 200C přibližně na 30 minut.
Nádhera, jen co budu sklízet mangold, upeču. Zatím vyzkouším se špenátem. Jindra
OdpovědětVymazatJá jsem taky vždycky ráda za každý nový nápad, jak mangold upotřebit. Z pár rostlin je zásoba na celý rok :-)
Vymazat