Na přípravu budete potřebovat:
Uzené maso - já měla žebra, kuřecí paličky, velká cibule, palice česneku + 3 stroužky oloupané, bobkový list, jalovec, nové koření, červená paprika, čerstvý rozmarýn a tymián, bílé víno cca 2dcl, vývar z uzeného masa, sójová omáčka, máslo
Postup přípravy receptu:
Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na
podlévání. Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou. Cibuli
nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici
česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou. Do pekáče dáme polovinu cibule a
posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a
uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a
mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku. Zastříkneme sójovou
omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme
cca 40 minut.
V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem.
Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova. Maso vyjmeme, šťávu
dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat