Na přípravu budete potřebovat:
4 kuřecí stehenní řízky ( vykostěná stehna )
1 skelnice streilovaného kedlubnového zelí viz. zde http://inkitchenopen.blogspot.cz/2014/04/sterilovane-kedlubnove-zeli.html
1 klobása
1 větší cibule
koření na kuře dle chuti
špetka kmínu
sůl
1 skelnice streilovaného kedlubnového zelí viz. zde http://inkitchenopen.blogspot.cz/2014/04/sterilovane-kedlubnove-zeli.html
1 klobása
1 větší cibule
koření na kuře dle chuti
špetka kmínu
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso osolíme a okořeníme. Na dno pekáče rozložíme
sterilované kedlubnové zelí i s nálevem, na to rozložíme maso, proložíme
na kolečka nakrájenou klobásou a posypeme pokrájenou cibulí a kmínem.
Podlijeme a vložíme přiklopené na půl hodiny do vyhřáté trouby na 220C.
Podle potřeby podléváme a maso přeléváme. Odklopíme a ještě cca 10 minut
dopečeme.
Pokud nemáme zelí sterilované, není problém nejdřív v pekáčku připravit kedlubnové zelí a pak přidat zbytek. Kedlubny nastrouháme, pokrájíme na kostičky cibuli. Tu orestujeme na oleji či sádle, přidáme kedlubny, kmín, sůl a podlijeme trochou vody. Necháme tak 10 minut podusit a dochutíme octem a cukrem, jako hlávkové zelí.
Pokud nemáme zelí sterilované, není problém nejdřív v pekáčku připravit kedlubnové zelí a pak přidat zbytek. Kedlubny nastrouháme, pokrájíme na kostičky cibuli. Tu orestujeme na oleji či sádle, přidáme kedlubny, kmín, sůl a podlijeme trochou vody. Necháme tak 10 minut podusit a dochutíme octem a cukrem, jako hlávkové zelí.
Mňam, brzy vyzkouším. Jindra
OdpovědětVymazatBudu moc ráda, díky :-)
OdpovědětVymazat