Na přípravu budete potřebovat:
Vepřová krkovice(asi 3/4kg)
3 velké žluté
cibule
2 velké červené cibule
6-7 stroužků česneku
libeček i
silné stonky
5 kuliček jalovce,
červená paprika,
kmín
na dochucení trocha sójové
omáčky a worcesteru
masový vývar
tmavá máslová jíška
Postup přípravy receptu:
Žlutou cibuli nakrájíme na silnější měsíčky a na másle
nebo oleji trochu zesklovatíme, přidáme na kostky pokrájené maso, okořeníme a
vložíme k masu silné stonky libečku a 3 stroužky česneku. Malinko podlijeme , přiklopíme a dusíme doměkka.
Pak přidáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, kterou
podusíme jen tak, aby v jídle křupala a zbytek česneku. Ve finále
přimícháme hrst posekaného libečku, dochutíme a zahustíme. A kdo nemá
cibule ještě pořád dost, může si jídlo při servírování posypat syrovou.
Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat