pátek 11. dubna 2014

Vepřový cibulák

Na přípravu budete potřebovat:

 
Vepřová krkovice(asi 3/4kg) 
3 velké žluté cibule 
2 velké červené cibule
6-7 stroužků česneku 
libeček i silné stonky 
5 kuliček jalovce, 
červená paprika,
kmín 
na dochucení trocha sójové omáčky a worcesteru
masový vývar 
tmavá máslová jíška 

Postup přípravy receptu:

Žlutou cibuli nakrájíme na silnější měsíčky a na másle nebo oleji trochu zesklovatíme, přidáme na kostky pokrájené maso, okořeníme a vložíme k masu silné stonky libečku a 3 stroužky česneku. Malinko podlijeme , přiklopíme a dusíme doměkka.


Pak přidáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, kterou podusíme jen tak, aby v jídle křupala a zbytek česneku. Ve finále přimícháme hrst posekaného libečku, dochutíme a zahustíme. A kdo nemá cibule ještě pořád dost, může si jídlo při servírování posypat syrovou. Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo s chlebem. 





Žádné komentáře:

Okomentovat