Na přípravu budete potřebovat:
Bramborové těsto na knedlíky ( připravené podle svých zvyklostí nebo z prášku)
10dkg slaniny
1 cibule
250dkg mangoldu nebo špenátu
parmazán
2PL sladké smetany
sůl
10dkg slaniny
1 cibule
250dkg mangoldu nebo špenátu
parmazán
2PL sladké smetany
sůl
Postup přípravy receptu:
Slaninu s cibulí orestujeme na pánvi,
přihodíme mangold nebo špenát a necháme ho zavadnout. Osolíme,
přilijeme smetanu a přidáme parmazán, který necháme rozpustit. Směs dáme
zchladnout.
Bramborové těsto rozválíme, vykrojíme požadovaný tvar (já mám formičky,
ale lze dávat i dvě kolečka na sebe, která po okrajích přimáčkneme
vidličkou), okraje potřeme bílkem a plníme přibližně lžičkou směsi.
Zmáčkneme a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme max. 5 minut.
Podáváme se zbylou směsí a posypané parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat