úterý 8. dubna 2014

Mangoldový koláč s vinnou klobásou


Na přípravu budete potřebovat:

Listové těsto
přibližně 500g vinné klobásy
250g mangoldu ( můžeme použít i špenát)
100g tvrdého sýru
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
trocha smetany nebo mléka
muškátový oříšek
sůl
strouhanka 

Postup přípravy receptu:

Těstem vyložíme koláčovou formu a necháme vyšší okraj. Propícháme vidličkou a lehce posypeme strouhankou. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený mangold, utřený česnek, sůl a necháme mangold lehce zavadnout. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku. Klobásu stočíme do spirály na pánev a zlehka ji opečeme z obou stran.
Trochu zchladlé mangoldové směsi dáme na listové těsto, na ni pak položíme klobásu a zbytkem směsi vyplníme mezery mezi klobásou. Poté, opět do mezer, nalijeme rozmíchaná osolená vejce se smetanou.


 Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200C přibližně na 30 minut. 




2 komentáře:

  1. Nádhera, jen co budu sklízet mangold, upeču. Zatím vyzkouším se špenátem. Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky vždycky ráda za každý nový nápad, jak mangold upotřebit. Z pár rostlin je zásoba na celý rok :-)

      Vymazat